Fillers är något jag har hör ofta nu för tiden, speciellt från kompisar och andra i min ålder. Men jag hade inte riktigt förstått var det var och hur det fungerade, så jag satte mig ner och läste på ett flertal sidor och fick reda på ganska mycket om fillers. Fillers används oftast för behandling av rynkor och ärr, läppförstoringar och behandling av andra ansiktskonturer som till exempel kinder, panna och ögon. Oftast används hyaluronsyra i behandlingarna och de ska ge ett fylligt, slätt och mer ungdomligt utseende, vilket får mig att förstå varför det är så populärt nu för tiden. 

Juvéderm är ett företag jag läste om som tillverkar produkter för ansiktsbehandlingar. Deras produkter innehåller hyaluronsyra. De flesta kliniker som erbjuder fillers använder sig av produkter som innehåller hyaluronsyra, eftersom det är en naturlig produkt som finns i din hud. Hyaluronsyran binder vattenmolekyler i huden vilket i sin tur återfuktar och förbättrar hudens elasticitet. När vi blir äldre produceras mindre hyaluronsyra och därmed förlorar vi våran ungdomliga hy. Behandlingar med hyaluronsyra ger huden ett ungdomligt utseende. Men resultatet av en sådan behandling håller bara i mellan 12-24 månader eftersom hyaluronsyran bryts gradvis ner av kroppen.

Hyaluronsyra låter verkligen som något mirakelmedel och jag förstår varför det är så populärt. Men jag kommer troligen inte använda det, jag tycker inte mitt ansikte behöver några skönhetsbehandlingar. Men om du vill göra en sådan behandling så är det inget fel med det.

Men du måste alltid vara varsam innan du gör ett skönhetsingrepp eftersom patientsäkerheten inte är lika stor inom skönhetsbranschen som den är i sjukvården. Sjukvårdens regler gäller inte inom skönhetsbranschen och därför är det viktigt att skönhetsingreppet utförs av en legitimerad kirurg.

Kategorier: Okategoriserade

Lämna ett svar