Image result for room designAtt fixa och pyssla med hemmet är någonting jag älskar. Hemmet är ju trots allt något väldigt personligt och betydelsefullt. Hemmet kan verkligen illustrera hur man är som person genom att utstråla olika budskap. Det är så klart väldigt viktigt att man designar hemmet så pass fint att man trivs i det eftersom att man tillbringar mycket tid i det. Men vad är det du måste göra för att få ut den rätta känslan ur hemmet och hur ska man tänka när det kommer till de olika rummen? Som erfaren heminredare så har jag ett par saker som kan vara viktiga att ha i åtanke innan och undertiden man inreder hemmet. Viktigt att tänka på är att vara kreativ och låta fantasin ta över. Detta sänker priset på din renovering och inredning!

Jag har märkt när jag flyttar runt på möbler att det räcker med att endast flytta en fåtölj från ett hörn till ett annat så gör detotrolig skillnad! Vill du framhäva olika slags ytor i rummet så flytta möbler därifrån och placera dem någon annanstans där de passar. Eller ifall du vill byta plats på en TV till ett ljusare/mörkare ställe. Så ifall du möblerar om så kan mycket förändras och rumsupplägget ser annorlunda ut utan att det kostar pengar eller kräver mycket ansträngning.

Något som jag verkligen fastnat för är indelning av rum i små olika kategoriserade delar. Till exempel har jag i nuläget delat upp rummet i en myshörna och en spel/läshörna vilket jag föredrar! Detta är ett väldigt bra tips för att ändra på rumsstrukturen samt ge rummet lite karaktär. Men fler kategorier som jobbhörna eller social hörna fungerar lika bra, var kreativ! För att verkligen visa var de olika delarna ligger så kan man lösa det genom olika golvdjup eller golvmönster, väggar emellan eller hyllor kan också fungera som markörer.

Små detaljer och andra prylar kan verka prydsamt, ibland… Men sanningen är att de flesta har massor av saker i hemmet som de aldrig använder och heller inte har någon nytta av. Oavsett om det betyder mycket för en så kan det ibland vara ett gott råd att plocka bort dessa prylar för att ge rummet mer luft och volym.

Till slut har jag ett par tips som kan piffa upp rummet rejält. I framförallt vardagsrum är soffan/soffor en väldigt betydelsefull möbel som tar mycket plats. Det är därför väldigt effektivt att byta soffan mot en annan du verkligen vill ha. Då kan jag garantera att rummet snabbt kommer få en annan stil och karaktär. Men tänk på att om du byter mot en soffa så ska den för din egen skull ha samma färg och textil som rummets tillgängliga möbler och väggar har för att inte du ska behöva göra så mycket extraarbete. Men om det nu skulle vara så pass kan du alltid måla om väggarna. Detta kommer också definitivt ändra utseendet och känslan på ditt rum. Detta är dock ett stort steg i din heminredning så planering är viktigt. Såg den här heminredningsbutiken på nätet som jag vill tipsa om.

Jag hoppas verkligen att dessa knep hjälper er med heminredning och renovering i framtiden. Dessa har visat sig vara mycket effektiva för mig så jag tvivlar inte en sekund att de inte kommer vara så för er också!

Kategorier: heminredning

Lämna ett svar