Image result for nmdImage result for clothes

 

 

 

 

 

 

Klädmodet förändras ständigt i större eller mindre omfattning allt efter samhällets förändrade värderingar och villkor, exempelvis dess politik, estetik och etik. Jag tycker att det är väldigt intressant att följa klädmodets evolution just för att det går så snabbt och det ser så annorlunda ut. Från att ha gått ifrån långa puffiga ärmar med breda kjolar och peruk till att klä sig i bomberjackor, jeezy’s och uggs. Det är en väldigt svår bransch som ständigt förändras hela tiden – för vad som är inne idag kanske är ute om några veckor. Jag personligen brukar titta runt på väldigt många fashionsidor för att hålla mig informerad om modet idag. Jag skulle inte säga att jag blir jättepåverkad av reklamen men givetvis har modet en liten påverkan på vad jag bär för kläder. Förr tänkte jag mycket på vad alla andra skulle tycka om kläderna jag bar men jag ångrar verkligen att jag tänkte så. Numera är det bara jag själv som väljer vad jag ska bära eller ej. Jag har insett att vad man än väljer att klä sig i så är det essentiellt att ha pondus. Det förstärker ditt utstrålande och omgivningen runtom dig. Egentligen fungerar det på följande sett tycker jag: Har du pondus så spelar det inte någon roll vad du bär för kläder (lite överdrivet sagt men ni förstår säkert tanken).

Hursomhelst något som jag lagt märke till under de senaste åren är att de klädesplagg som verkligen fått mycket uppmärksamhet är skor. Mina nära och kära talar numera alltmer om skor än något annat klädesplagg. Vad jag minns under 90-talet och början av 2000-talet så var det inte alls lika populärt med skor utan vikten låg i vilka klädesplagg på överkroppen du hade. Hursomhelst så tror jag att vi alla kan hålla med om att vi känner folk som använder minst 5 par skor i veckan. Men jag antar att denna trend även kommer att dö ut snart och det är bara en tidsfråga innan peruker blir populärt igen som under 1600-1700-talet.

Vill kommentera H&M som har haft några svåra år. De verkar i vilket fall ha fått ganska bra ordning i sin webbutik där jag handlar en hel del. Men ute i butikerna tycker jag att det fortfarande känns allt för mycket pre 2010.

Kategorier: mode

Lämna ett svar